Neem contact op: 053 - 234 04 40 info@prescriptio.nl
Apps voor iOS, Android en Windows

Alles over sociale media marketing voor uw onderneming

prescriptio marketing reclame media: sociale media marketing

Sociale media heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. 9 op de 10 Nederlanders maakt gebruik van één of meer sociale media platforms (in de afbeelding hieronder ziet u de belangrijkste platforms).

Sociale media is daarom een factor van betekenis binnen de marketingstrategie van elke ondernemer (groot of klein). 

Wij helpen u graag succesvol te zijn met sociale media marketing.

Naast de meest gebruikte sociale media platforms die u hiernaast ziet, zijn er ook nog een aantal minder bekende met een kleiner aantal gebruikers (in Nederland).

N.B.: We noemen hier slechts de meest gangbare platforms, er zijn er nog veel meer.

Meer informatie en cijfers over alle hier genoemde sociale media platforms.

Bron: Marketingfacts

Samen de sociale media marketingstrategie voor uw onderneming bepalen

Een sociale media marketing traject kan niet zonder een doordachte strategie, dat geldt voor ondernemers die al actief zijn op sociale media maar zeker ook voor ondernemers die hiermee willen gaan beginnen.

De benadering van (potentiële) klanten en – relaties verschilt voor B2B (business-to-business) – en B2C (business-to-consumer) organisaties. Daarnaast is het (vooral voor kleinere ondernemingen) bijna ondoenlijk om op alle sociale media kanalen actief te zijn. Het is daarom belangrijk de juiste keuze te maken in het gebruik van deze kanalen.

Wanneer de keuze gemaakt is dienen de betreffende sociale media pagina’s aangemaakt, opgemaakt en gevuld te worden. Ook het koppelen van uw sociale media pagina’s aan uw website en vice versa dient niet vergeten te worden. De volgende stappen zijn het plaatsen van kwalitatieve content (op een regelmatige basis) en het vergroten van het bereik.

Sociale media marketing plannen

Van gedachten wisselen over sociale media marketing?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Loading...