Apps voor iOS, Android en Windows

Starten met een webshop?

prescriptio marketing reclame media: Starten met een webshop?

Overal op het internet ziet u webshops/webwinkels als paddenstoelen uit de grond schieten. Nederland is geen uitzondering. Of u nu een internationale onderneming bent, een groot bedrijf bent, een lokale winkel of op een zolderkamer uw bedrijf runt, verkopen op het internet is voor iedereen mogelijk.

Er zijn vele softwarepakketten in de handel waarmee u snel een webwinkel kunt opbouwen. Daarnaast zijn er “gratis” webwinkels op het internet te vinden waarmee u aan de slag kunt. Ook zijn er plug-ins / modules die je kunt integreren in uw content management systeem (bijv. WordPress).

Wilt u starten met een webshop? Dan vindt u in dit artikel een aantal aandachtspunten.

Maar met een webshop alleen ben u er niet! We kennen allemaal de succesverhalen van bol.com en Wehkamp. Dit succes komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar moet heel wat voor gebeuren. U moet uw webshop continu up-to-date houden, prijzen wijzigen, producten toevoegen en – verwijderen, orders verwerken en verzenden, betalingen controleren, producten- en betalingen retourneren en bezoekers/klanten “verleiden” om naar uw webshop te komen.

Regelmatig hoort u bij TV programma’s zoals, Opgelicht, Kassa en Radar, over winkels die niet leveren, die onbereikbaar zijn, die producten niet terugnemen of betalingen niet retourneren. Soms betreft het hier oplichting, maar nog vaker komt dit doordat de shop eigenaren het werk boven het hoofd stijgt.

Het is dus verstandig om een duidelijk plan te maken voordat u aan een webshop begint. Een goede keuze maken m.b.t. de software, een goede (domein)naam, een hostingpakket dat bij de ambities van de shop past, betalingsmogelijkheden (PayPal, iDEAL, Mollie, credit cards, overschrijving, op rekening, etc.) die u aan gaat bieden, producten kiezen die u gaat aanbieden, keuzes maken m.b.t. uw leveranciers en een partner kiezen die de verzending voor u gaan verzorgen. Dit zijn maar een aantal zaken die van belang zijn, er zijn er nog veel meer!

Vragen over het starten met een webshop?

Heeft u plannen om met een webshop te beginnen? Dan zijn wij graag bereid om e.a. vrijblijvend met u door te nemen en u van advies te voorzien. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Loading...