Neem contact op: 053 - 234 04 40 info@prescriptio.nl
Apps voor iOS, Android en Windows

Zoekmachine marketing maakt uw website beter vindbaar!

prescriptio marketing reclame media: zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing (Search Engine Marketing, afgekort tot SEM) bestaat uit twee delen, te weten zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization, afgekort tot SEO) en zoekmachine adverteren (Search Engine Advertising, afgekort tot SEA).

Zoekmachine optimalisatie (SEO) richt zich op organische resultaten in zoekmachines en zoekmachine adverteren richt zich op betaalde advertenties binnen zoekmachines.

Hoewel er in Nederland vele zoekmachines beschikbaar zijn, wordt de markt gedomineerd door Google (+/- 97% van alle zoekopdrachten). Voor Nederlandse bedrijven is het dus belangrijk om de zoekmachine marketing (hoofdzakelijk) op Google te richten.

De impact van Google op uw website

Zoals hierboven al aangegeven beheerst Google de zoekmachine markt in Nederland. Google werkt met een algoritme waarmee bepaald wordt of en hoe een website (of een pagina binnen een website) zichtbaar is binnen haar zoekmachine. Dit algoritme bestaat uit meer dan 120 punten (Google maakt niet alle onderdelen die gebruikt worden openbaar).

Naast de inhoud van uw website zijn er allerlei andere wegingsfactoren die Google meeneemt bij het bepalen van de positie die uw website krijgt binnen haar zoekresultaten. Denk hierbij aan de laadtijd, de leeftijd en lengte van uw domeinnaam, duplicate content, geschiktheid van de website voor mobiele apparaten, enz.

Ook voert Google regelmatig updates door in haar algoritmes. Bekende updates zijn de Penquin update, de Panda update en de Hummingbird update. Dit is een voortschrijdend proces. Deze aanpassingen kunnen van grote invloed zijn op de vindbaarheid van de website van uw onderneming.

Wij verzorgen zoekmachine optimalisatie voor uw website

Hier komt de tekst.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords

Wilt u dat uw onderneming direct vindbaar is op belangrijke zoekwoorden binnen Google? Met Google AdWords kunt u boven de “gewone zoekresultaten” van Google adverteren.

Google is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland (marktaandeel: 97%). U adverteert met AdWords dus meteen op een toppositie binnen de belangrijkste zoekmachine en u betaalt alleen als er op uw advertentie geklikt wordt.

prescriptio marketing reclame media: zoekmachine marketing

Bereik nieuwe klanten met Google AdWords

Veel (potentiële) klanten gaan vaak eerst googelen, voordat ze een beslissing nemen over een aankoop. Dit geldt voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven. Hoe zichtbaarder uw onderneming op het internet is, hoe groter de kans dat uw producten of diensten gevonden worden.

Hoe effectiever uw zoekwoorden en advertentieteksten, hoe groter de kans dat een (potentiële) klant op uw advertentie klikt en bij u een order of aanvraag plaatst.

Prescriptio is Google partner voor AdWords en kan u helpen met het opzetten van advertentiecampagnes, de keuze van zoekwoorden, het maken van advertenties en het monitoren en bijsturen van campagnes.

Hoe werkt adverteren met Google AdWords?

Met Google AdWords betaalt u per klik voor een toppositie binnen de zoekresultaten van Google. U betaalt niets, zolang er niet op uw advertentie wordt geklikt, en u betaalt een klein bedrag wanneer iemand wel op uw advertentie klikt.

De prijs van een klik kan variëren, dit is afhankelijk van uw branche, keuze in zoekwoorden, etc. Hierbij kan aangegeven worden wat het maximale bedrag is dat u per dag of per maand uit wilt geven. Is het maximum bedrag bereikt dan stop de campagne voor die dag of maand.

Het verzorgen van uw AdWordscampagne

Het inrichten, beheren en monitoren van uw AdWords campagnes kunt u zelf verzorgen. Veel gehoorde klachten van ondernemers zijn vaak dat AdWords ingewikkeld is, dat het (veel) geld “opslurpt” en niet genoeg opbrengt. Vaak is de oorzaak hiervan dat de campagne niet goed genoeg doordacht wordt opgezet en dat er daarna nauwelijks of geen tijd besteed wordt aan het beheer en het bijsturen van de campagne.

Prescriptio neemt u deze werkzaamheden graag uit handen. Wij richten uw campagne(s) in, bepalen doelgroepen, regio’s en zoekwoorden, monitoren en sturen bij waar nodig. Dit alles op basis van de, in overleg met u, bepaalde doelstellingen.

Hierdoor haalt u resultaat zonder dat u er omkijken naar heeft. Op gezette tijden ontvangt u van ons rapportages over de resultaten.

Wat kunt u van prescriptio verwachten?

Wij zetten uw Google Adwords campagne voor u op, op basis van de doelstellingen die we samen hebben gesteld tijdens het adviesgesprek. We stellen advertentiegroepen, trefwoorden en trefwoordcombinaties voor u in en we ontwikkelen effectieve advertenties voor uw product(en) en/of dienst(en).

Daarnaast stellen we het budget in en zorgen we ervoor dat de maximale kosten per klik niet worden overschreden. Is de campagne éénmaal gestart dan monitoren we continu de resultaten en sturen waar nodig bij om de resultaten te verbeteren.

Wat zijn de kosten van Google AdWords?

De kosten van Google AdWords bestaan uit twee gedeelten. U betaalt aan Google voor het aantal clicks op uw advertentie(s). Zoals al eerder aangegeven op deze pagina kunt u een maximum bedrag bepalen wat u wilt besteden, dit is grotendeels afhankelijk van uw doelstellingen en natuurlijk van uw financiële mogelijkheden. Google factureert u, nadat een bepaald advertentiebudget is bereikt. Dit is in het begin een laag bedrag, maar naarmate u langer gebruik maakt van AdWords zal Google dit bedrag oprekken. Google brengt u (op dit moment) geen BTW in rekening. Wanneer u dit wenst kunt u ook, tussentijds, handmatig de op dat moment gemaakte kosten betalen.

Daarnaast betaalt u aan ons de kosten voor het beheer van uw campagne(s). In tegenstelling tot veel conculega’s rekenen wij geen set-up kosten. Daarnaast is het adviesgesprek dat vooraf gaat aan de start van uw campagne ook gratis. Wij factureren u bij de start van het gebruik van Google AdWords en daarna elke 1-ste dag van de maand. De kosten bedragen 45% van het afgesproken budget dat u aan AdWords wilt besteden (met een minimum van € 30,00 per maand).

 

Een simpel voorbeeld:
U besluit € 100,00 per maand in te zetten aan advertentiebudget. Dan betaalt u aan ons een bedrag van (€ 100,00 : 100%) x 45% = € 45,00 per maand (excl. 21% BTW).

In principe zitten er geen beperkingen aan de werkzaamheden die wij hiervoor uitvoeren (dit in redelijk naar verhouding van het aantal advertenties, etc.). Ook de maandelijkse rapportage en telefonisch advies zijn hierbij inbegrepen.

Heeft u plannen voor een zeer langdurige en/of zeer kosten intensieve campagne, dan kunnen er afwijkende afspraken worden gemaakt. Neem hiervoor contact met ons op.

Van gedachten wisselen over zoekmachine marketing?

Is uw interesse gewekt en wilt u eens vrijblijvend (telefonisch) van gedachten wisselen over zoekmachine marketing , vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Loading...